U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Mallorcaanse amandelcake

30 min bereidingstijd
30 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 225 g Aviko Rösti Original, ontdooid
  • 8 eieren, gesplitst
  • 275 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 300 g amandelmeel of fijngemalen amandelen
  • Rasp van 2 citroenen
  • 1 tl bakpoeder
  • Poedersuiker
  • Keukenmachine of mixer, ingevette springvorm (24 cm ø)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 160 ºC. Klop de eidooiers met de suiker, de vanillesuiker en de kaneel romig.
  • Klop in een schone kom met schone gardes de eiwitten met een snuf zout stijf.
  • Meng  het amandelmeel met de citroenrasp, rösti en bakpoeder. Spatel het mengsel door de dooiermassa. Spatel er vervolgens luchtig het eiwitschuim door.
  • Schenk  het beslag in de vorm. Bak de amandelcake in de voorverwarmde oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en laat de cake op een rooster helemaal afkoelen.
  • Bestrooi de amandelcake met poedersuiker en snijd in 12 punten.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 335 kcal
  • 18 g vet waarvan 2 g verzadigd
  • 32 g koolhydraten
  • 10 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 0,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen